Nieuws

17-01-2017
Lage rente en vergrijzing zorgen voor recordjaar voor Belgische vastgoedmarkt

2016 was een absoluut recordjaar voor de Belgische vastgoedmarkt. Nog nooit werden er zoveel vastgoedtransacties afgesloten als in het voorbije jaar. In vergelijking met 2015 ging het om een stijging van 8,2 procent.

20-12-2016
87% van eigenaars verhuurt zijn vakantiewoning aan de Kust niet

Voor de eerste keer presenteert het provinciebedrijf Westtoer een studie over de tweede verblijvers aan de Kust. Deze toeristen staan in voor 46 procent van alle overnachtingen. Het zijn trouwe en actieve bezoekers die het hele jaar door naar zee komen. Met ruim één miljard euro bestedingen per jaar zijn ze de grootste economische groep voor het kusttoerisme.

20-12-2016
Rookmelders in de kelder(s) van een appartementsgebouw: de regels

De laatste jaren wordt er volop ingezet op het installeren van optische rookmelders.  Het decreet van 1 juni 2012 heeft de plaatsing van minimaal één optische rookmelder op elke bouwlaag van een woning verplicht gemaakt. Maar wat moeten we precies verstaan onder ‘bouwlaag’? Wat bijvoorbeeld met kelders in appartementsgebouwen? Volstaat één rookmelder voor de volledige kelderverdieping of moet elke individuele kelder er over een aparte rookmelder beschikken?